Fasolea este leguma care „mănâncă“ tot zahărul din organism, motiv pentru care este considerată extrem de benefică pentru organism. E duşmanul de temut al diabetului, dar și al kilogramelor în plus.

Fasolea este leguma care „mănâncă“ tot zahărul din organism, motiv pentru care este considerată extrem de benefică pentru organism. E duşmanul de temut al diabetului, dar și al kilogramelor în plus.

Fasolea boabe, albă sau roşie, aduce numeroase beneficii organismului. Această legumă este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut. De asemenea, fasolea este bogată în fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor.

Pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc, fasolea este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

Această legumă este recomandată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro.